لزوم مطالعات گسترده خاکشناسی در کشور
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ صفدر نیازیشهرکی در آئین بزرگداشت روز جهانی خاک در زنجان که در سالن زیتون جهاد کشاورزی برگزار شد، با بیان اینکه مراقبت از خاک و گسترش ترویج فرهنگ تأمین امنیت غذایی در جامعه باید به جد مورد پیگیری قرار گیرد، اظهار کرد: امروزه خاک با دو تهدید آلودگی و تخریب مواجه است که نپرداختن و کم اهمیت دادن به آن به مرور زمان تهدیدی جدی برای بشر محسوب میشود.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه آئیننامههایی طبق این قانون که باید به خاک و مشکلات عدیده آن اهمیت داد تنظیم شده است گفت: برای ۱۸ دستگاه در جهت مراقبت و حفاظت از خاک وظایفی در نظر گرفته شده است.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی ابراز کرد: باید در نظر داشت امروزه ۲۰۰ آزمایشگاه خاکشناسی بخش خصوصی در کشور فعال بوده که در زمینه فعالیتهای گسترده در راستای ارائه راهکارهای مناسب جهت مقابله با فرسایش خاک در مناطق مختلف انجام میدهند.
وی اضافه کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه، سالانه در سطح ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور باید مطالعات خاکشناسی مورد اجرا قرار گیرد و با این وجود در سال ۱۴۰۲ ایران به واسطه فعالیتهای گفتمانسازی و فرهنگسازی در حوزه خاک، رتبه نخست را در ارزیابی فائو کسب کرد.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: محافظت از خاک امری ضروری است و باید به آن پرداخته شود و کوتاهی در این امر باعث بروز مشکلات زیادی از جمله فرسایش، عدم حاصلخیزی خاک و از بین رفتن آن میشود.
فرهنگسازی در جهت حفظ خاک مهم است
در ادامه روحالله حسنی رئیس جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه خاک یکی از نعمات خداوند برای بشریت است و محافظت از آن نیازمند اقدامات و مدیریتی بوده تا بهرمندی درست از آن انجام شود، اظهار کرد: شیوه و مدیریت درست استفاده از خاک باید به نسلهای جدید آموزش داده شود تا فرزندان نیز پی به این مهم ببرند و در حفظ آن کوشا باشند.
وی با بیان اینکه اقدامات انسان خواسته و ناخواسته به مرور زمان باعث کاهش حاصلخیزی خاک و افزایش فرسایش آن شده است، ابراز کرد: فرهنگسازی و اقدامات مناسب در جهت حفظ و مراقبت از خاک در جامعه نهادینه شود.
رئیس جهاد کشاورزی استان زنجان بیان کرد: برای آشنا شدن نوجوانان از خاک این نعمت بزرگ خداوند اقداماتی در سطح مدارس استان انجام شده است.
انتهای خبر/